5 redenen om te starten met yoga

Heb jij vandaag al de downward facing dog pose of de zonnegroet uitgevoerd? Dan voel jij je waarschijnlijk een stuk fitter dan de mensen die dit niet hebben gedaan. Yoga biedt namelijk enorm veel mentale en fysieke voordelen voor mensen van alle leeftijden. Niet gek dat het de afgelopen jaren alleen maar populairder is geworden. Ben jij nog niet overtuigd van de voordelen van yoga? Lees dan verder voor 5 redenen om te starten met yoga.

Richard Smith Fysiotherapie: 
de fysiotherapeut voor jou

Heb je last van (lichamelijke) klachten? Maak vandaag nog een afspraak met één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

1. Verbeter in kracht, balans en flexibiliteit

Een groot lichamelijk voordeel van yoga is dat het jouw kracht, balans en flexibiliteit bevordert. De langzame bewegingen en het diepe ademhalen verhogen de bloedstroom en warmen de spieren op, terwijl het vasthouden van een pose je sterker maakt. 

2. Yoga helpt bij rugklachten

Heb je last van rugklachten? Dan heb je nu nog een reden gevonden om te starten met yoga. Yoga kan de pijn namelijk verzachten en de mobiliteit in de onderrug verbeteren. 

3. Het is goed voor jouw hart

Regelmatig aan yoga doen kan stress verminderen en bijdragen aan een gezonder hart. Daarbij kunnen meerdere factoren die hartziektes veroorzaken aangesproken worden door yoga. 

4. Je slaapt beter

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat een consistente yoga routine voor het slapen helpt om jou in de juiste mindset te krijgen, waardoor je sneller in slaap valt en beter in slaap blijft.

PS: wist je dat slaaptherapie ook enorm goed helpt bij slaapproblemen? Lees onze blog over slaaptherapie voor meer informatie!

5. Leer beter omgaan met stress

Uit een onderzoek van het NIH (National Institutes of Health) is gebleken dat yoga een positief effect heeft op stress management, mentale gezondheid, mindfulness, gezond eten, gewichtsverlies en slapen.

PS: wil je meer tips over omgaan met stress? Lees dan onze blog over stressmanagement!

Richard Smith Fysiotherapie

Wil je starten met yoga maar houden lichamelijke klachten jou tegen? Kom langs bij Richard Smith Fysiotherapie! Onze fysiotherapeuten zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk klachtenvrij bent. 

Maak vandaag nog een afspraak met één van onze fysiotherapeuten of neem contact met ons op.