Mindfulness training

Mindfulness training

 

Wat is mindfulness training?

Mindfulness is een goede manier om te leren met stress om te gaan en betekent simpel gezegd: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘aandachtigheid’. 

 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

 

Waarom mindfulness training?

Mindfulness ­training vergroot de capaciteit om met de aandacht meer aanwezig te zijn in het hier en nu en om je volledig bewust te zijn van de huidige ervaring. Tijdens een mindfulness training leer je om bewust keuzes te maken in plaats van automatisch reageren. Mindfulness training is geschikt voor iedere leeftijd, met of zonder klachten. 

 

Oefeningen mindfulness training

Mindfulness training bestaat uit verschillende oefeningen. De mindfulness oefeningen zijn gebaseerd op oosterse benaderingen, zoals meditatie en yoga. Onder andere zitmeditatie, liggende aandachtsoefeningen en mindful bewegen zijn onderdeel van het programma. Tijdens de trainingen ga je samen met de therapeut aan de slag om je aandacht systematisch te trainen, waardoor je leert om meer bewust te zijn van huidige momenten. Je zal daardoor meer genieten van de fijne dingen en je leert beter omgaan met moeilijkheden.

 

Mindfulness training volgen bij Richard Smith Fysiotherapie?

Binnen Richard Smith Fysiotherapie hebben meerdere therapeuten in huis die zich bezighouden met mindfulness training. Ons bewezen behandeltraject bevordert het herstel van zowel je lichamelijke als geestelijke klachten. Wij geven je uitleg over het beloop van de klachten, en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Wij leren je om weer optimaal te genieten van de fijne dingen in het leven!

Meer weten over onze mindfulness training? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak, zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat u zonder moeilijkheden door het leven gaat.

Maak direct een afspraak bij Richard Smith Fysiotherapie