Slaapproblemen

Slaapproblemen

 

Slaapproblemen kunnen erg vervelend zijn en komen voor bij zeker anderhalf miljoen van de Nederlandse bevolking. Bij slaapproblemen kan onderscheid gemaakt worden tussen te weinig of juist te veel slaap. In beide gevallen heeft de persoon overdag veel last van vermoeidheid en moeite om normaal te functioneren. Slaapproblemen kunnen samenhangen met psychische problemen, maar kunnen ook te maken hebben met lichamelijke klachten. De meest voorkomende slaapproblemen zijn:

  Maak direct een afspraak

  Slaapapneu

  Bij slaapapneu kunt u ‘s nachts een aantal seconden tot een paar minuten stoppen met ademen, waardoor u wakker schrikt. Dit gaat gepaard met hard snurken, doordat er veel lucht naar binnen gezogen wordt.

   

  Hypersomnie

  Bij hypersomnie heeft u overdag moeite om wakker te blijven. Zowel overdag als ‘s nachts slaapt u veel, maar u blijft toch moe.

   

  Narcolepsie

  Bij narcolepsie voelt u zich de hele dag slaperig en heeft u overdag plotselinge slaapaanvallen die soms gepaard gaan met spierverslapping, waardoor u in elkaar zakt.

   

  Pavor nocturnus

  Bij pavor nocturnus heeft u in uw slaap last van angstaanvallen waarbij u verward en schreeuwend wakker kan worden. Pavor nocturnus komt voornamelijk voor bij kinderen en vermindert naarmate u ouder wordt.

   

  Restless legs

  Bij restless legs ervaart u een branderig en irriterend in uw benen. Wanneer u beweegt met uw benen verdwijnt het gevoel, maar wanneer u stopt met bewegen, komt het gevoel weer terug. 

   

  Wat zijn de oorzaken van slaapproblemen?

  De oorzaken van slaapproblemen zijn erg divers en kunnen te maken hebben met zowel lichamelijke als psychische klachten. De meest voorkomende oorzaken van slaapproblemen zijn:

  • Stress en spanning;
  • Te laat eten of sporten;
  • Overmatig cafeïnegebruik;
  • Traumatische gebeurtenissen;
  • Ouderdom;
  • Overmatig alcoholgebruik;
  • Te veel slaap overdag.

   

  Wat kunnen wij voor uw slaapproblemen betekenen?

  Binnen Richard Smith Fysiotherapie hebben wij veel ervaring met slaapproblemen. Ons bewezen behandeltraject bevordert het herstel van uw lichamelijke klachten die u kunt overhouden aan slaapproblemen. Wij geven u uitleg over het beloop van de klachten, en hoe u hier het beste mee om kunt gaan. Samen met u stelt de fysiotherapeut een plan op om zo snel mogelijk te herstellen van uw klachten. Naast het geven van advies kan de behandeling bestaan uit mobilisatie, oefentherapie en het losmaken van de spieren in het lichaam.

  Heeft u last van slaapproblemen? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat u zonder klachten door het leven gaat.