Slaapproblemen

Slaapproblemen

 

Slaapproblemen kunnen erg vervelend zijn en komen voor bij zeker anderhalf miljoen van de Nederlandse bevolking. Bij slaapproblemen kan onderscheid gemaakt worden tussen te weinig of juist te veel slaap. In beide gevallen heeft de persoon overdag veel last van vermoeidheid en moeite om normaal te functioneren. Slaapproblemen kunnen samenhangen met psychische problemen, maar kunnen ook te maken hebben met lichamelijke klachten. De meest voorkomende slaapproblemen zijn:

 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

 

Slaapapneu

Bij slaapapneu kan je ‘s nachts een aantal seconden tot een paar minuten stoppen met ademen, waardoor je wakker schrikt. Dit gaat gepaard met hard snurken, doordat er veel lucht naar binnen gezogen wordt.

 

Hypersomnie

Bij hypersomnie heb je overdag moeite om wakker te blijven. Zowel overdag als ‘s nachts slaap je veel, maar je blijft toch moe.

 

Narcolepsie

Bij narcolepsie voel je je de hele dag slaperig en heb je overdag plotselinge slaapaanvallen die soms gepaard gaan met spierverslapping, waardoor je in elkaar zakt.

 

Pavor nocturnus

Bij pavor nocturnus heb je in je slaap last van angstaanvallen waarbij je verward en schreeuwend wakker kan worden. Pavor nocturnus komt voornamelijk voor bij kinderen en vermindert naarmate je ouder wordt.

 

Restless legs

Bij restless legs ervaar je een branderig en irriterend in je benen. Wanneer je beweegt met je benen verdwijnt het gevoel, maar wanneer je stopt met bewegen, komt het gevoel weer terug. 

 

Wat zijn de oorzaken van slaapproblemen?

De oorzaken van slaapproblemen zijn erg divers en kunnen te maken hebben met zowel lichamelijke als psychische klachten. De meest voorkomende oorzaken van slaapproblemen zijn:

• Stress en spanning;
• Te laat eten of sporten;
• Overmatig cafeïnegebruik;
• Traumatische gebeurtenissen;
• Ouderdom;
• Overmatig alcoholgebruik;
• Te veel slaap overdag.

 

Wat kunnen wij voor jouw slaapproblemen betekenen?

Binnen Richard Smith Fysiotherapie hebben wij veel ervaring met slaapproblemen. Ons bewezen behandeltraject bevordert het herstel van je lichamelijke klachten die je kunt overhouden aan slaapproblemen. Wij geven je uitleg over het beloop van de klachten, en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Samen met jou stelt de fysiotherapeut een plan op om zo snel mogelijk te herstellen van je klachten. Naast het geven van advies kan de behandeling bestaan uit mobilisatie, oefentherapie en het losmaken van de spieren in het lichaam.

Heb je last van slaapproblemen? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat je zonder klachten door het leven gaat.

Maak direct een afspraak bij Richard Smith Fysiotherapie