Fysiotherapie na corona

Als je besmet bent geweest met het coronavirus, kost het tijd om te herstellen. Zeker voor mensen die door het virus op de IC (Intensive Care) zijn beland. Bij mensen waarbij de klachten lang aan blijven houden, speelt fysiotherapie een belangrijke rol in het herstel.

Richard Smith Fysiotherapie: 
de fysiotherapeut voor corona revalidatie

Heb je nog steeds last van corona klachten? Maak vandaag nog een afspraak met één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Wanneer is fysiotherapie na corona nodig?

Na een ziekenhuisopname wordt het aangeraden om zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Maar fysiotherapie is niet alleen van belang voor mensen die door het coronavirus in het ziekenhuis zijn beland. Fysiotherapie na corona is ook belangrijk voor mensen die dankzij het virus langdurig inactief zijn geweest en klachten zoals benauwdheid, kortademigheid of conditie- en kracht verlies ervaren. 

Bij het revalidatieproces ondersteunt de fysiotherapeut jou bij het omgaan met de gevolgen van corona. Aan de hand van een op maat gemaakt oefenschema, gaan jullie aan de slag met het verbeteren van jouw conditie en kracht. Het verminderen van de vermoeidheid is ook een belangrijk onderdeel van het revalidatieproces.

Bij welke klachten helpt fysiotherapie?

De fysiotherapeut focust bij het revalidatieproces op het verbeteren van de conditie en kracht, en op het verminderen van de vermoeidheid. Desalniettemin zijn er meer klachten die je kunt overhouden aan een besmetting met het coronavirus. De fysiotherapeut kan ook bij de volgende klachten ondersteuning bieden: 

• Angstgevoelens en/of depressie
• Moeite met het uitvoeren van dagelijkse taken
Pijn en/of stijfheid aan jouw gewrichten
Verlaagd uithoudingsvermogen
Afname van de ademspierkracht 
Verminderde longcapaciteit

De voordelen van fysiotherapie na corona

Revalideren bij een fysiotherapeut na besmet te zijn geweest met het virus brengt meerdere voordelen met zich mee:

• Jouw conditie verbetert
• Je krijgt meer energie
Jouw spieren en botten worden sterker
De dagelijkse bezigheden worden makkelijker
Jouw lichaam is meer ontspannen en je slaapt beter
Je herstelt sneller van griep of verkoudheid

Richard Smith Fysiotherapie

De fysiotherapeuten binnen Richard Smith Fysiotherapie hebben veel ervaring met het behandelen van patiënten met corona klachten. Tijdens de behandelingen krijg je uitleg over het beloop van de klachten en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. De fysiotherapeut stelt samen met jou een plan op om zo snel mogelijk te herstellen van jouw klachten. De behandelingen kunnen bestaan uit het optimaliseren van fysieke activiteit, het bevorderen van de fysieke capaciteit, oefentherapie en het losmaken van de spieren. 

Ben je besmet geweest met het coronavirus en heb je nog steeds last van klachten? Maak vandaag nog een afspraak met één van onze fysiotherapeuten of neem contact met ons op. Indien je een verwijzing van een medisch specialist of huisarts hebt, heb je recht op 50 behandelingen in de eerste 6 maanden na de verwijzing.