Corona (Covid-19)

Corona (Covid-19)

Corona wordt ook wel Covid-19 genoemd. Het is een aandoening die veroorzaakt wordt door het corona-virus SARS-CoV-2. Bij deze aandoening kunnen luchtwegklachten en koorts voorkomen. In ernstige gevallen kunnen ook ademhalingsproblemen opspelen.

De aandoening is erg besmettelijk. Het wordt verspreid door hoesten en niezen en via druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen deze druppeltjes inademen of op een andere manier in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken.

Heb je corona gehad?

Maak direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten en kom vandaag nog bij ons langs.

Onderwerpen op deze pagina

Symptomen corona

De meest voorkomende klachten zijn:
• Verkoudheidsklachten (niezen, neusverkoudheid, keelpijn, loopneus).
• Hoesten.
• Benauwdheid.
• Koorts of verhoging.
• Het plotseling verliezen van smaak en/of reuk. 

Er zijn ook minder voorkomende klachten, zoals:
• Vermoeidheid.
• Pijnklachten.
Oogpijn.
• Spierpijn.
• Duizeligheid.
• Prikkelbaarheid of verwardheid.
• Buikpijn.
• Afvallen of verlies van eetlust.
• Diarree.
• Overgeven en misselijkheid.
• Oogontsteking.
• Verschillende huidafwijkingen.
• Je niet lekker voelen.

Voordelen van fysiotherapie na corona

Afhankelijk van de klachten die je ervaart, zijn er verschillende voordelen van fysiotherapie na besmet te zijn geweest met het virus:
• Je conditie verbetert.
• Je krijgt meer energie.
• Je spieren en botten worden sterker.
•De dagelijkse bezigheden worden makkelijker.
• Je lichaam is meer ontspannen en je slaapt beter.
• Je herstelt sneller van griep of verkoudheid.

De behandeling 

Heb je last van Covid-19 klachten? Dan is het belangrijk dat je je laat testen om erachter te komen of je besmet bent met het virus. Indien dit het geval is, moet je 10 dagen in quarantaine.

Het komt vaak voor dat mensen na deze dagen nog steeds last hebben van klachten. Dit wordt ook wel ‘Long COVID’ of ‘PASC (Post-Acute Sequelae of SARS-Cov-2 Infection) genoemd. Deze klachten kunnen tot enkele weken of meerdere maanden aanhouden.

Voor de behandeling van mensen met Long COVID is fysiotherapie een goede oplossing. De fysiotherapeut kijkt samen met jou naar de klachten die je ervaart. Vervolgens stellen jullie samen een plan op om zo snel mogelijk van de klachten af te komen.

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Bij Richard Smith Fysiotherapie hebben wij veel ervaring met patiënten met longklachten, zoals die van Covid-19. Ons bewezen behandeltraject bevordert het herstel van de lichamelijke klachten die je kunt overhouden na Covid-19. Je krijg uitleg over het beloop van de klachten en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. De fysiotherapeut stelt samen met jou een plan op om zo snel mogelijk van je klachten af te komen. De behandeling kan naast het geven van advies ook bestaan uit het optimaliseren van fysieke activiteit en het bevorderen van de fysieke capaciteit. Oefentherapie en het losmaken van de spieren kunnen ook onderdeel uitmaken van het behandeltraject.

Heb je Covid-19 gehad en heb je nog steeds last van de klachten? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat je zonder klachten door het leven gaat.