Golfarm

Golfarm

Een golfarm, ook wel golfelleboog genoemd, is een blessure die ontstaat als gevolg van een verhoogde spanning in de onderarmspieren, meestal door een zwaaiende beweging.

Last van een golfarm?

Maak direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten en kom vandaag nog bij ons langs.

Onderwerpen op deze pagina

Symptomen bij een golfarm

• Een stekende pijn aan de binnenkant van de elleboog.
• Een uitstralende pijn naar de onderarm.
• Pijn wanneer je je hand dichtknijpt.
• Pijn bij onderhands tillen.
• Pijn wanneer je je pols naar voren buigt of je onderarm naar binnen draait.
• Pijn wanneer je drukt op de binnenste elleboogknobbel.

Oorzaak van een golfarm

Het ontstaat niet uit het niets, maar ontwikkelt zich meestal geleidelijk van enkele weken tot maanden. Vaak is herhaaldelijke grote belasting de oorzaak van deze aandoening, zoals sporten of werken. Denk bijvoorbeeld aan golfen of voorwerpen die de hele dag vastgehouden moeten worden. Wanneer je deze bewegingen te veel herhaalt kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in de pezen waarmee de spieren vastzitten aan de elleboog, met een golfarm als gevolg.

Wat kun je doen bij een golfarm?

Er is niets bekend wat de genezing kan versnellen. De klachten gaan vanzelf over, al kunnen deze maanden aanhouden. Het beste is om het herstel rustig af te wachten. Wat je wel kunt doen:
• Voorkom dat je arm stijf wordt en blijf in beweging.
• Als bewegen pijn doet, doe dit dan zo geleidelijk mogelijk.
• Geef je onderarm voldoende rust.
• Probeer tillen of andere krachtinspanningen zo veel mogelijk te vermijden.
• Probeer minimaal 3 keer per dag uw onderarm te koelen.
• Kies voor EPTE therapie.

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.

De behandeling van een golfarm

Binnen Richard Smith Fysiotherapie hebben wij veel ervaring met golfarm- en andere  peesklachten. Een combinatie van fysiotherapie en EPTE-therapie bevordert het herstel. Wij geven je uitleg over het beloop van de klachten, en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Samen met jou stelt de fysiotherapeut een plan op om zo snel mogelijk van de klachten af te komen. Naast het geven van adviezen kan de behandeling bestaan uit oefentherapie en/of het losmaken van de spieren en gewrichten rondom de elleboog. 

Heb je last van een golfarm? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat je zonder klachten door het leven gaat.