Hand- en polsklachten

Hand- en polsklachten

Klachten in je hand of pols kunnen je belemmeren in het dagelijks leven, bijvoorbeeld in je werk, bij het sporten en bij het uitoefenen van hobby’s. Wanneer je deze klachten niet op tijd laat behandelen kan dit veel problemen veroorzaken. Veel van deze klachten gaan over letsels die verkeerd of niet op tijd behandeld zijn waarvan een groot deel voorkomen had kunnen worden. Het is dus belangrijk dat je hier zo vroeg mogelijk bij bent.

Last van hand- en polsklachten?

Maak direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten en kom vandaag nog bij ons langs.

Onderwerpen op deze pagina

Symptomen bij hand- en polsklachten

• Pijn in je polsgewricht als je je pols beweegt.
• Pijn die doorstraalt naar de vingers of naar de elleboog.
Stijfheid in je pols.
Zwelling.
Een krakend gevoel of geluid bij bewegen.
Krachtverlies in je hand of pols.

Oorzaken van hand- en polsklachten

Pijn in de pols kan geleidelijk of uit het niets ontstaan. Vaak gaat het om een aandoening aan de pezen of zenuwen die in de pols lopen. In de meeste gevallen komen deze klachten door overbelasting of een verkeerde stand van het polsgewricht. Andere oorzaken kunnen zijn:
Een peesontsteking in de pols.
Gewrichtsslijtage of artrose.
Een beknelling van de zenuw (Carpaal Tunnel Syndroom).
Bindweefselknobbels rond de pezen die de vingers buigen (m. Dupuytren).
Artrose in de pols of vingers.
Een kneuzing van het polsgewricht of vingers.
Een bacteriële infectie.
Een breuk.

Hand- en polsklachten voorkomen: 6 tips

1. Doe regelmatig oefeningen om je pols sterker te maken.
2. Blijf je pols zo veel mogelijk bewegen.
3. Rek de spieren regelmatig op.
4. Voorkom overstrekking van de pols.
5. Voorkom herhaalde overbelasting.
6. Geef je hand en pols voldoende rust.

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.

De behandeling van hand- en polsklachten

Binnen Richard Smith Fysiotherapie hebben wij veel ervaring met hand- en polsklachten. Ons bewezen behandeltraject bevordert het herstel van je klachten. Wij geven je uitleg over het beloop van de klachten, en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Samen met jou stelt de fysiotherapeut een plan op om zo snel mogelijk van de klachten af te komen. Naast het geven van advies kan de behandeling bestaan uit echografie, manuele therapie, het losmaken van de spieren rondom de gewrichten en bij zwelling zal tevens cryotherapie worden toegepast.

Heb je last van hand- en polsklachten? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat je zonder klachten door het leven gaat.