Hartklachten

Hartklachten

Sommige mensen krijgen op jonge leeftijd al te maken met hartklachten, terwijl anderen er pas op latere leeftijd mee te maken krijgen. Ook kan iemand in de baarmoeder al een hartafwijking ontwikkelen en daar pas op latere leeftijd last van krijgen. Voorbeelden van aangeboren hartklachten zijn een open ductus botalli (ODB) en een aortaklepinsufficiëntie. Voorbeelden van hartklachten waar je op latere leeftijd mee te maken kunt krijgen, zijn hartklepaandoeningen of pericarditis. Om het risico van klachten op latere leeftijd zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk om voldoende te bewegen en gezond te leven.

Last van hartklachten?

Maak direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten en kom vandaag nog bij ons langs.

Onderwerpen op deze pagina

Symptomen bij hartklachten

De symptomen lopen erg uiteen en de klachten verschillen ook per aandoening. De meest voorkomende symptomen zijn:
• Een aanhoudende pijn op de borst.
Hartkloppingen.
Extreme vermoeidheid.
Kortademigheid.
Misselijkheid of duizeligheid.
Onrustig gevoel of angst.

Hartklachten

Symptomen bij hartklachten

De symptomen lopen erg uiteen en de klachten verschillen ook per aandoening. De meest voorkomende symptomen zijn:
• Een aanhoudende pijn op de borst.
Hartkloppingen.
Extreme vermoeidheid.
Kortademigheid.
Misselijkheid of duizeligheid.
Onrustig gevoel of angst.

Hartklachten

Oorzaken van hartklachten

• Een hoge bloeddruk
Een hartinfarct
Vernauwde of lekkende hartkleppen
Hartritmestoornissen
Hartspierziekten

Hartklachten bij vrouwen

Vrouwen hebben bij een hartinfarct vaak minder duidelijke klachten dan mannen. Dit komt omdat klachten zoals vermoeidheid, hartkloppingen en overmatig zweten ook klachten van de overgang zijn. Toch is het belangrijk om langs te gaan bij een dokter of huisarts als je last hebt van één of meer van de volgende klachten:
• Pijn in de bovenbuik, kaak, nek of tussen de schouderbladen
Extreem vermoeid
Duizeligheid
Kortademigheid
Snelle ademhaling
Een onrustig gevoel of angstgevoelens

Hartklachten voorkomen: 11 tips

1. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.
2. Voorkom te hoge inspanning.
3. Eet gezond en gevarieerd.
4. Eet zo veel mogelijk groente en fruit.
5. Drink voldoende water.
6. Eet zo min mogelijk zout en bij voorkeur 2 keer per week vette vis.
7. Stop met roken.
8. Voorkom overgewicht.
9. Houd je bloedwaarden en cholesterol in de gaten.
10. Drink geen alcohol
11. Voorkom stress.

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.

De behandeling van hartklachten

Binnen Richard Smith Fysiotherapie hebben wij vaak te maken gehad met patiënten die last hebben van hartklachten. Ons bewezen behandeltraject bevordert het herstel van je lichamelijke klachten die je kunt overhouden als gevolg van je hartklachten. Wij geven je uitleg over het beloop van de klachten, en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Samen met jou stelt de fysiotherapeut een plan op om de klachten zo veel mogelijk te remmen. Naast het geven van advies kan de behandeling bestaan uit het optimaliseren van de fysieke activiteit en het bevorderen van de fysieke capaciteit. Ook kunnen oefentherapie en het losmaken van de spieren in het lichaam onderdeel uitmaken van het behandeltraject.

Heb je last van hartklachten?  Neem contact met ons op of maak direct een afspraak zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat je met zo min mogelijk klachten door het leven gaat.