KANS (RSI)

KANS (RSI)

KANS is een verzamelnaam voor klachten aan de arm, nek of schouder. KANS is de nieuwe benaming voor klachten die vroeger RSI werden genoemd. De klachten gaan niet vanzelf over, maar blijven aanhouden en kunnen steeds erger worden. In veel gevallen is KANS een werkgerelateerd probleem, zoals een ‘muisarm’. Echter kan je KANS klachten ook thuis of tijdens het sporten oplopen. De meest voorkomende symptomen van KANS zijn pijn en stijfheid. Ook kunnen er tintelingen in de nek, schouders, bovenrug, armen of handen worden ervaren.

Last van KANS (RSI) klachten?

Maak direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten en kom vandaag nog bij ons langs.

Onderwerpen op deze pagina

KANS (RSI) klachten

KANS klachten zijn te onderscheiden in drie fases:
Fase 1: Je hebt geringe klachten, zoals pijn en vermoeidheid aan je handen, polsen, armen, schouders of je nek tijdens het werk, sporten of na een lange periode van werken. De klachten zijn meestal plaatselijk en verdwijnen na een goede nachtrust. Je kunt je dagelijkse werkzaamheden nog goed uitvoeren en de klachten zijn nog acceptabel.
Fase 2: De klachten treden steeds vaker op, ook gerelateerd aan bepaalde taken zoals bijvoorbeeld typen of scrollen met de muis. Ook ’s avonds en in het weekend blijft de pijn aanhouden en kan er naast tintelingen ook krachtsverlies optreden.
Fase 3: Er is sprake van zeer heftige problematiek, de pijn is altijd aanwezig en je hebt een verlamd gevoel met duidelijke tintelingen. In deze fase kan je zelfs geen licht werk meer verrichten en kunnen slaapproblemen optreden.

Oorzaken van KANS (RSI)

In de meeste gevallen van KANS is er geen duidelijke oorzaak, omdat de klachten over het algemeen geleidelijk ontstaan. De volgende oorzaken kunnen een rol spelen bij het ontstaan van KANS klachten:
• Te vaak herhaalde bewegingen
Een langdurige statische houding
Te lang met een computer of muis werken
Een verkeerd ingerichte werkplek
Stress, vermoeidheid of spanning
Een te hoge (werk)druk
Fysiek zwaar werk

KANS (RSI) voorkomen: 9 tips

1. Voorkom onnodige (herhaaldelijke) bewegingen met je arm.
2. Blijf niet te lang in dezelfde houding zitten, zoals achter de computer.
3. Doe oefeningen om je lichaam soepel en sterk te houden.
4. Laat je behandelen door een fysiotherapeut.
5. Vermijd activiteiten die de pijn verergeren.
6. Vermijd het tillen van zware voorwerpen.
7. Til geen voorwerpen boven schouderhoogte.
8. Voorkom stress, spanning of een te hoge (werk)druk.
9. Voorkom overbelasting en neem voldoende rust.

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.

De behandeling van KANS (RSI)

Binnen Richard Smith Fysiotherapie hebben wij veel ervaring met KANS klachten. Een combinatie van fysiotherapie en eventuele manuele therapie bevordert het herstel van je KANS klachten. Wij geven je uitleg over het beloop van de klachten, en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Samen met jou stelt de fysiotherapeut een plan op om zo snel mogelijk van de KANS klachten af te komen. Naast het geven van adviezen kan de behandeling bestaan uit oefentherapie en/of het losmaken van de spieren en gewrichten. 

Heb je last van een KANS klachten? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat je zonder klachten door het leven gaat.