Motorische klachten

Motorische klachten

Motorische klachten zijn erg vervelend en komen voornamelijk voor bij kinderen. Kinderen met motorische problemen hebben moeite met het aanleren van motorische vaardigheden. Bij baby’s zijn motorische problemen te herkennen wanneer zij moeite hebben met kruipen, maar het kan ook op latere leeftijd opspelen. Kinderen met motorische problemen zijn vaak onhandig of houterig en vallen regelmatig. Ze hebben een opmerkelijke houding, met lage of juist hoge spierspanning. Ook is er vaak sprake van angst om te bewegen.

Last van motorische klachten?

Maak direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten en kom vandaag nog bij ons langs.

Onderwerpen op deze pagina

Oorzaken van motorische klachten

Motorische problemen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals te weinig beweging of te weinig zelfvertrouwen bij het bewegen. Andere oorzaken kunnen zijn:
• Een lichamelijke ziekte
Een schokkende ervaring
Opvoeding
Hersenletsel
Een vertraagde ontwikkeling zonder duidelijke oorzaak

Het verschil tussen fijne en grove motorische problemen

In de ontwikkeling van kinderen kunnen we onderscheid maken tussen fijne en grove motoriek. Fijne motorische problemen hebben te maken met kleinere bewegingen, zoals schrijven, tekenen of knutselen. Deze bewegingen ontwikkelen zich over het algemeen later dan bewegingen van de grove motoriek. Bij grove motorische problemen gaan grote bewegingen die een kind leert en maakt moeizaam. Denk hierbij aan rollen, kruipen, lopen, zwaaien en springen.

Motoriek verbeteren

• Doe zoveel mogelijk activiteiten samen met je kind.
Begin met activiteiten die het zelfvertrouwen van je kind stimuleren.
Bouw de moeilijkheidsgraad voor je kind langzaam op.
Geef je kind zoveel mogelijk complimenten en blijf positief.
Herhaal activiteiten zo veel mogelijk.

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.

De behandeling van motorische problemen

Binnen Richard Smith Fysiotherapie hebben wij veel ervaring met het behandelen van motorische problemen. Ons bewezen behandeltraject bevordert het herstel van je motorische problemen. Wij geven je uitleg over het beloop van de klachten, en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Samen met jou stelt de fysiotherapeut een plan op om zo snel mogelijk van uw motorische problemen af te komen. Naast het geven van advies kan de behandeling bestaan uit mobilisatie, oefentherapie en het losmaken van de spieren.

Heb je last van motorische problemen? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat je zonder klachten door het leven gaat.