Nekpijn

Nekpijn

Nekpijn voelt als zeurende pijn aan de nek of schouders. Nekklachten kunnen ook plotseling ontstaan, bijvoorbeeld door een whiplash. Ongeveer 30% van de bevolking heeft in de loop van een jaar wel eens last van nekklachten. Pijn in de nek is, na lage rugklachten en schouderklachten de meest voorkomende klacht van het bewegingsapparaat.

Veel zitten, een verkeerde houding, spanning, stress of een whiplash zijn allemaal mogelijke oorzaken waardoor je nekpijn kunt ervaren. Vaak worden nekklachten veroorzaakt door de spieren, banden of kleine gewrichten. De pijn is vaak zeurend en kan uitstralen naar hoofd, armen of handen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Het is daarom belangrijk om je goed en op tijd te laten behandelen. Richard Smith Fysiotherapie helpt je graag om zo snel en zorgvuldig mogelijk van je klachten af te komen.

Last van nekpijn?

Maak direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten en kom vandaag nog bij ons langs.

Onderwerpen op deze pagina

Nekpijn oorzaken

• Een verkeerde beweging
Overbelasting
Stress
Spanning in je nek
Een verkeerde houding
Stijve spieren

Stijve nek

Een stijve nek is één van de meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat. Bij een stijve nek is het draaien of buigen van je hoofd pijnlijk. Daarnaast straalt de stijfheid vaak uit tot je schouders, rug en hoofd.

Stijve nek oorzaak

In de meeste gevallen wordt een stijve nek veroorzaakt door vastzittende spieren. Dit komt vaak door een verkeerde werk- of slaaphouding. Andere mogelijke oorzaken van een stijve nek zijn:
• Kou op je spieren
Langdurige stress
Een onverwachte beweging maken
Griep
• Te zware belasting op de nekspieren
Een verrekking van de spieren

Stijve nek oorzaak

Een stijve nek kan leiden tot hoofdpijn en duizeligheid. Het is daarom verstandig om een stijve nek zo snel mogelijk te verhelpen. Je kunt dit op verschillende manieren doen:
• Neem een warme douche
Leg een warme kruik in je nek
Maak je nekspieren los met rekoefeningen
Laat je nek masseren

Nekpijn oefeningen

Nekpijn voorkomen: 5 tips

1. Blijf niet te lang in dezelfde houding zitten.
2. Zorg voor een juiste houding.
3. Zorg voor een juiste werkplek: stel je monitor op de juiste hoogte af, kijk zo veel mogelijk recht vooruit en zorg dat je werkplek voldoende verlicht is.
4. Neem voldoende rust.
5. Voorkom stress.

Slapen met nekpijn

Slapen met nekpijn is soms lastiger dan het lijkt. Het kan namelijk moeilijk zijn om met nekpijn in slaap te komen en een verkeerde slaaphouding kan de nekpijn ook nog eens verergeren. Het is belangrijk dat je nekspieren tijdens het slapen kunnen ontspannen. Slaap daarom niet op je buik. In deze slaaphouding zijn de nekspieren juist aangespannen door de rotatie van de nek. Slaap daarom op je zij. In deze slaaphouding komt je lichaam het beste tot rust.

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.

De behandeling van nekpijn

Binnen Richard Smith fysiotherapie hebben wij veel ervaring met nekklachten. Een combinatie van fysiotherapie en eventueel manuele therapie bevordert het herstel van je nekklachten. Wij geven je uitleg over het beloop van de klachten, en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Samen met jou stelt de fysiotherapeut een plan op om zo snel mogelijk van de nekklachten af te komen. Naast het geven van adviezen kan de behandeling bestaan uit oefentherapie en/of het losmaken van de spieren en gewrichten in de nek en schouderregio. 

Heb je last van nekklachten? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak, zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat je zonder klachten door het leven gaat.