Ouderdomsklachten

Ouderdomsklachten

Ouderdomsklachten

Wanneer je ouder wordt, ervaar je steeds meer klachten en kwalen die je kunnen beperken in het dagelijks leven. Hoe ouder je wordt, hoe minder soepel en sterk je spieren en gewrichten worden. Hierdoor wordt het een stuk moeilijker voor je om je dagelijkse activiteiten zonder begeleiding uit te voeren. Richard Smith Fysiotherapie staat met alle liefde klaar om je te helpen, zodat je zo goed mogelijk leert omgaan met uw klachten.

Last van ouderdomsklachten?

Maak direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten en kom vandaag nog bij ons langs.

Onderwerpen op deze pagina

Veel voorkomende ouderdomsklachten

Veel voorkomende ouderdomsklachten

• Krachtverlies
Botontkalking
Stijfheid
Concentratieproblemen
Slechte nachtrust
Geheugenverlies
Duizeligheid
Lichaam koelt sneller af

Oorzaken van ouderdomsklachten

Oorzaken van ouderdomsklachten

De klachten die voorkomen bij ouderen, kunnen erg verschillen en hebben daarom ook verschillende oorzaken. Veel voorkomende oorzaken van ouderdomsklachten zijn:
• Evenwichtsproblemen
Een verminderd reactievermogen
Vermindering van eetlust
Afname van spierkracht
Achteruitgang van mobiliteit
Stress en vermoeidheid
Verminderde kwaliteit van de bloedvaten

Tips bij ouderdomsklachten

Tips bij ouderdomsklachten

We willen allemaal het liefst zo mooi en gezond mogelijk oud worden met zo min mogelijk ouderdomsklachten. Voor een groot gedeelte hebben we hier geen invloed op en zullen klachten geleidelijk of soms acuut ontstaan. Toch zijn bepaalde ouderdomsklachten wel te voorkomen of in ieder geval te remmen. Tips om ouderdomsklachten te voorkomen:
• Blijf in beweging
Werk aan je sociale leven
Blijf geestelijk actief
Leef en eet gezond
Voorkom overgewicht
Laat je behandelen door een fysiotherapeut

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.

De behandeling van ouderdomsklachten

De behandeling van ouderdomsklachten

Binnen Richard Smith Fysiotherapie hebben wij veel ervaring met ouderdomsklachten. Ons bewezen behandeltraject bevordert het herstel van je ouderdomsklachten. Wij geven je uitleg over het beloop van de klachten, en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Samen met jou stelt de fysiotherapeut een plan op om zo snel mogelijk van je klachten af te komen. Naast het geven van advies kan de behandeling bestaan uit oefentherapie, mobilisatie, het losmaken van de spieren rondom de gewrichten, en bij zwelling zal tevens cryotherapie worden toegepast.

Heb je last van ouderdomsklachten? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat je zonder klachten door het leven gaat.