Tennisarm

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm, ook wel tenniselleboog genoemd, is de meest voorkomende blessure aan de elleboog. Bij een tennisarm ontstaat er een overbelasting van pezen en/of spieren van de onderarm. In de meeste gevallen ontstaat een tennisarm door herhaalde belastende bewegingen.

Last van een tennisarm?

Maak direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten en kom vandaag nog bij ons langs.

Onderwerpen op deze pagina

Symptomen van een tennisarm (tenniselleboog)

In de beginfase is de pijn alleen ter hoogte van de zijkant van de elleboog aanwezig. Ook kunnen er typische ontstekingsreacties, zoals roodheid, zwelling, pijn of warmte aanwezig zijn en kan je moeite hebben om je elleboog te bewegen. Wanneer de klachten toenemen, zal de pijn naar de onderarm uitstralen en kan de kracht in de onderarm afnemen.

Oorzaken van een tennisarm (tenniselleboog)

De werkelijke oorzaak van een tennisarm is niet helemaal duidelijk. In de meeste gevallen zijn de onderarmspieren die aan de buitenkant van je elleboog vastzitten, overbelast geraakt. Elke handeling waarbij een combinatie plaatsvindt van een knijpbeweging met de hand en een draaibeweging met de arm kunnen een tennisarm veroorzaken. Ook door zwaar handwerk, zoals schroevendraaien of het uitwringen van een doek kan een tennisarm ontstaan.

Tips bij een tennisarm (tenniselleboog)

Een tennisarm gaat vanzelf over, al kan dat maanden duren. Er is niets bekend over hoe je het herstel van je tennisarm kan versnellen. Uiteraard zijn er manieren om de klachten zoveel mogelijk te remmen en om ervoor te zorgen dat uw arm niet stijf wordt, zoals:

• Houd je arm zo veel mogelijk in beweging.
• Voorkom onnodige (herhaaldelijke) bewegingen met je arm.
• Blijf niet te lang in dezelfde houding zitten, zoals achter de computer.
• Laat je behandelen door een fysiotherapeut.
• Vermijd activiteiten die de pijn verergeren.
• Vermijd het tillen van zware voorwerpen.
• Voorkom overbelasting en neem voldoende rust.

Beste slaaphouding bij een tennisarm

Als je last hebt van een tennisarm kan het moeilijk zijn om de juiste slaaphouding te vinden. Dit zorgt ervoor dat je door het slapen meer pijnklachten krijgt. Een goede slaaphouding kan er daarentegen voor zorgen dat symptomen ‘s nachts verlichten. De beste slaaphouding bij een tennisarm is op je goede zij. Leg ook een kussen tussen je armen zodat je arm kan ontspannen.

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.

De behandeling van een tennisarm

Binnen Richard Smith Fysiotherapie hebben wij veel ervaring met het behandelen van een tennisarm. Ons bewezen behandeltraject bevordert het herstel van je tennisarm. Wij geven je uitleg over het beloop van de klachten, en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Samen met jou stelt de fysiotherapeut een plan op om zo snel mogelijk van je tennisarm af te komen. Naast het geven van advies kan de behandeling bestaan uit echografie, manuele therapie, het losmaken van de spieren rondom de gewrichten en bij zwelling zal tevens cryotherapie worden toegepast.

Heb je last van een tennisarm? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat je zonder klachten door het leven gaat.