Richard Smith

Richard Smith

Oprichter – Fysiotherapeut

BIG-Nummer: 19912368904

Mijn naam is Richard Smith en ik ben de oprichter van Richard Smith Fysiotherapie. Ik ben al sinds 1979 werkzaam in de fysiotherapie. De echte interesse begon eigenlijk nadat ik geblesseerd raakte tijdens mijn tafeltennis carrière. Ik speelde toen in de Eredivisie. Het moment dat ik in het derde jaar van de studie, Fysiotherapie, mijn eerste patiënt behandelde was tevens het moment dat ik mijn herintrede deed in de Eredivisie tafeltennis bij de senioren. Dus toen had ik de hele cirkel rond gemaakt, van geblesseerd, studeren, opkrabbelen vanuit een lagere klasse om zo weer in de Eredivisie te komen en toen dacht ik: ik ben klaar met mijn tafeltennis carrière, nu wil ik ik voor mijn Fysiotherapie carrière gaan en volledig voor de volle 100%, zoals ik dat vroeger ook deed met tafeltennis. Die periode van geblesseerd zijn, herstellen en terugkomen, helemaal in je eentje, dat zag ik als een nieuw doel om andere mensen daarin te begeleiden.

Tijdens mijn carrière heb ik grote namen zoals Diego Maradona, Johan Cruijff en David Beckham behandeld. Maar in mijn optiek maakt het niet uit wie ik behandel, omdat mijn prioriteit altijd bij de blessure ligt.

Mijn absolute hoogtepunt is denk ik iedere keer dat ik een schilderij af heb. Ik zie elke blessurebehandeling als een schilderij wat iedere kunstenaar tot een goed einde moet brengen. Dat zijn voor mij de hoogtepunten, iedere keer weer. Het is een nooit eindigend fenomeen, omdat ik 365 dagen werk en ik probeer altijd 7 dagen per week. Dat is inmiddels al 45 jaar geleden begonnen en dat heeft me nooit meer losgelaten. Iedere keer is een hoogtepunt als je afscheid neemt van een klant die tot volle tevredenheid met zijn beperkingen of verworven vrijheden weer kan functioneren.

Op zoek naar een fysiotherapeut in Amsterdam?

Maak direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten en kom vandaag nog bij ons langs.

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.