Specialisatie

Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling en begeleiding van sporters met lichamelijke klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. De sportfysiotherapeut werkt over het algemeen in een praktijk, in het ziekenhuis of bij een sportvereniging.

Bent u geblesseerd en wilt u zo snel mogelijk weer sporten? Dan is sportfysiotherapie voor u de perfecte oplossing. Een sportgerichte behandeling en begeleiding van een van onze sportfysiotherapeuten zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk weer op het veld staat. Samen met de sportfysiotherapeut herstel je tot je oorspronkelijke sportniveau.

Sportfysiotherapie helpt niet alleen sporters weer op weg, maar biedt ook uitkomst voor wie (weer) wil beginnen met bewegen. Misschien ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden, of is het vanwege een handicap of chronische ziekte niet eenvoudig om te sporten.


Met welke klachten kan ik terecht bij een sportfysiotherapeut?

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. Meestal heeft de oorzaak van de klachten te maken met onbalans tussen belasting en belastbaarheid. Sportfysiotherapie kan door middel van actieve oefentherapie ervoor zorgen dat de balans hersteld zal worden. Uw belastbaarheid zal verbeteren en daardoor ontstaat er geen overbelasting, waardoor er geen blessures zullen ontstaan. 

 


MEER SPECIALISATIES

Fysiotherapie

Bij Richard Smith Fysiotherapie staat u op nummer één. Het gaat immers om uw gezondheid. Sommige dingen, zoals uw...

Manuele therapie

Wat is manuele therapie? Manuele therapie is de benaming van een specialisatie van fysiotherapie die doorgaans tot de reguliere...

Oefentherapie

Wat is oefentherapie? Oefentherapie is het teweegbrengen van spiercontracties en bewegingen van het lichaam, om zo het functioneren van...

Boek afspraak