Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

De ontwikkeling van elk kind is uniek. De meeste kinderen leren vanzelf natuurlijk te bewegen, maar bij sommige kinderen gaat deze ontwikkeling trager of wijkt deze af. In dit geval is kinderfysiotherapie een goede oplossing. Kinderfysiotherapie richt zich namelijk op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar oud. 

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in de beweging van kinderen en heeft veel kennis over de normale motorische ontwikkeling van kinderen. Zo weet de kinderfysiotherapeut bijvoorbeeld welke motorische vaardigheden je bij welke leeftijd onder de knie moet hebben en hoe hij of zij de kinderen dat extra steuntje in de rug kan geven.

Kinderfysiotherapie Amsterdam

01

Uitgebreid onderzoek

02

Op maat gemaakt behandelplan

03

Herstel van je klachten

Voor welke kinderen is kinderfysiotherapie geschikt?

Hoewel kinderfysiotherapie voor alle kinderen nuttig kan zijn, hoeft niet elk kind langs de kinderfysiotherapeut. Kinderfysiotherapie is met name geschikt voor kinderen die last hebben van één of meer van de volgende problemen:

• Een motorische achterstand ten opzichte van zijn of haar leeftijdsgenoten
• Een afwijkend looppatroon
Sportblessures
Schrijfvaardigheids problemen
Pijn bij bewegen
Hoofdpijnklachten
Problemen met het verwerken van prikkels 
Houdingsafwijkingen, bijvoorbeeld scoliose
• Orthopedische problematiek
Neurologische problemen
Ademhalingsproblemen zoals astma en hyperventilatie
Houdingsproblematiek 

De behandeling

De kinderfysiotherapie behandelingen zijn gericht op het oefenen van motorische vaardigheden zodat de kinderen meer zelfvertrouwen krijgen en de klachten verminderen. De behandelingen kunnen daarnaast ook bestaan uit het geven van advies.

Vergoeding

Kinderfysiotherapie wordt door de zorgverzekering in de basisverzekering tot minimaal 18 behandelingen vergoed.

Op zoek naar een kinderfysiotherapeut in Amsterdam?

Maak direct een afspraak met onze kinderfysiotherapeut en kom vandaag nog bij ons langs.

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.

Gerelateerde artikelen