Kuitblessures

Kuitblessures

Kuit blessures zijn erg vervelend, maar kunnen over het algemeen niet veel kwaad. Door het toepassen van de juiste behandeling nemen de klachten vanzelf weer af. Door middel van onze unieke behandelmethoden zullen je klachten op korte termijn verminderen of zelfs helemaal verholpen worden. Welke behandeling nodig is, hangt af van de oorzaak.

Last van een kuitblessure?

Maak direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten en kom vandaag nog bij ons langs.

Onderwerpen op deze pagina

Symptomen bij kuitblessures

De symptomen die je ervaart bij kuit blessures verschillen per blessure. Je kunt een lichte blessure oplopen waar je alleen last hebt van stijfheid in de spier. Dit soort blessures zijn door te rekken al voor een groot deel te verminderen. Overige symptomen van kuitklachten zijn onder andere:
• Een gezwollen kuit of onderbeen
Een blauwe plek op de kuit
Een drukkende of stekende pijn in je kuit of onderbeen
Je onderbeen is rood van kleur
Een tekort aan magnesium, calcium of glucose
Een knak of trekkend gevoel tijdens het ontstaan van de klacht

Oorzaken van kuitblessures

Kuit blessures komen veelvuldig voor bij mensen die hardlopen. Vaak is overbelasting van de kuitspier de oorzaak van het ontstaan van de kuitklachten. Andere oorzaken van kuit blessures zijn:
• Een zweepslag
Kuitkrampen
Een rughernia
Etalagebenen
Een verhoogde spanning in de kuit
Overbelasting
Geen of matige warming up
Een te snelle afkoeling na het sporten
Vocht in het weefsel (Oedeem)
Overige aandoeningen, zoals trombose of wondroos

Oefeningen bij kuitblessures

Kuitblessures voorkomen: 7 tips

1. Zorg voor een goede warming up.
2. Doe regelmatig rek- en strekoefeningen.
3. Doe een goede cooling down na elke training.
4. Doe regelmatig oefeningen om je kuit sterker te maken.
5. Hanteer een gezonde levensstijl.
6. Geef je kuitspieren voldoende rust.
7. Laat je behandelen door een fysiotherapeut.

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.

De behandeling van een kuitblessure

Binnen Richard Smith Fysiotherapie hebben wij veel ervaring met kuitklachten. Ons bewezen behandeltraject bevordert het herstel van je kuitklachten. Wij geven je uitleg over het beloop van de klachten, en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Samen met jou stelt de fysiotherapeut een plan op om zo snel mogelijk te herstellen van je kuitklachten. Naast het geven van advies kan de behandeling bestaan uit mobilisatie, oefentherapie en het losmaken van de spieren in en rondom de kuit.

Heb je last van kuitklachten? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat je zonder klachten door het leven gaat.