Bedrijfsfysiotherapie

Bedrijfs-fysiotherapie

Wil jij met je bedrijf profiteren van de voordelen van bedrijfsfysiotherapie? Dan ben je bij Richard Smith Fysiotherapie op de juiste plek. Richard Smith Fysiotherapie staat voor een effectieve aanpak van geheel of gedeeltelijke uitval in het arbeidsproces, of de dreiging daartoe. Wij hanteren een proactief beleid, gestoeld op een goede samenwerking tussen werkgever, bedrijfsarts en eventueel andere ingeschakelde disciplines.

De voordelen van bedrijfs-fysiotherapie

Enkele voordelen van bedrijfsfysiotherapie:

• Minder ziekteverzuim;
• Meer ontspannen werknemers en minder stress;
• Gezonder, fitter en productiever personeel;
• Meer tevredenheid;
• Minder verloop en meer binding en loyaliteit van de werknemers naar het bedrijf;
• Positief imago van het bedrijf.

Onze aanpak is zowel op de werknemer als op de werkgever gericht. Het beperken en voorkomen van verzuim levert alleen maar voordelen op. Het bespaart de organisatie behoorlijk wat kosten en kopzorgen. Het doel van onze interventie is het functioneren in het eigen werk of werkhervatting van de medewerkers te bevorderen, het verminderen van stress en het plezier in het werk te verhogen.

Iedere werkgever wil vitale medewerkers. Werknemers met een gezonde leefstijl zitten beter in hun vel, zijn fysiek, mentaal en emotioneel in balans en presteren daardoor beter. Uit veel onderzoeken blijkt dat wanneer werknemers goed in hun vel zitten, dit direct een positief effect heeft op de productiviteit.

De voordelen voor de werkgevers/ opdrachtgevers

Een bedrijfsfysiotherapeut helpt bij het verminderen van (arbeids-gerelateerde) fysieke klachten en geeft adviezen met betrekking tot duurzame inzetbaarheid. Door het verminderen van klachten en stress zal de productiviteit toenemen en zal er efficiënter en prettiger gewerkt kunnen worden.

Daarnaast zorgt het voor verzuimbeheersing, besparing op ziektegelduitkering en hoeft er minder extra personeel ingezet te worden. Met uiteindelijk als gevolg een verhoogde arbeidsvreugde, verhoogde productiviteit en bedrijfscontinuïteit.

Hoe ziet bedrijfs-fysiotherapie er in de praktijk uit?

Afhankelijk van de wensen van de werkgever worden de invulling en de werkzaamheden bepaald. Dit kan variëren van één (of meerdere) dagdelen per week, of bijvoorbeeld eens per twee weken of maand.

Tijdens een eerste screening wordt een inventarisatie gemaakt van de bestaande klachten onder de werknemers. Bij deze screening komen alle werknemers langs om individueel gescreend te worden. Uiteraard zullen de werknemers met veel uitval en/of thuiszitten als eerste uitgenodigd worden. Door een rondvraag door het bedrijf kunnen jullie inventariseren hoeveel animo er is onder de werknemers. Door het bedrijf kan bepaald worden welke werknemers prioriteit hebben en als eerst worden ingepland voor een intake.

Deze werknemers worden vervolgens meteen behandeld aan de hand van een specifiek opgesteld behandelplan. Dit behandelplan is gericht op de duurzame inzetbaarheid van de werknemers, afgestemd op de branche en specifieke kenmerken en eisen van de werkzaamheden. Daarnaast kunnen de meest urgente gevallen (geheel of gedeeltelijk uitgevallen werknemers), indien noodzakelijk zelfs dagelijks behandeld worden. Zo stellen wij alles in het werk om deze werknemers zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Tijdlijn bedrijfsfysiotherapie:

1. Inventariseren van werknemers met uitval en werk-gerelateerde klachten;
2. Het indelen en inplannen van intakes;
3. Terugkoppeling van de intakes (ernst klachten, prognose, behandeltraject) en overleg welke werknemers prioriteit hebben;
4. Starten behandeltraject.

De mogelijkheden van bedrijfs-fysiotherapie

• Fysiotherapie behandelingen
• Oefentherapie behandeling
• Ontspanningsmassages
• Werkplekonderzoek
• Werkplekaanpassingen
• KANS preventie (Klachten, Arm, Nek en Schouder)
• Re-integratie begeleiding

Bedrijfs-fysiotherapie bij Richard Smith Fysiotherapie

De fysiotherapeuten bij Richard Smith Fysiotherapie werken op vaste dagen in dagdelen van minimaal 5 uur. De kosten bedragen €75,- per uur (excl. BTW). 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor bedrijfsfysiotherapie? Neem contact met ons op via 020 370 1556 of via ons contactformulier

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.

Gerelateerde artikelen