Liesblessure

Liesblessure

Liesblessures komen veel voor bij sporters. De pijn is voornamelijk aanwezig als je op de plek drukt van de blessure of als je de spieren in de lies aanspant. Voorbeelden van bewegingen die de spieren in de lies maken zijn het heffen van de knie, het naar binnen bewegen van het been of een schoppende beweging. Meestal zijn liesblessures het gevolg van overbelasting van de pezen van de lies, maar de blessure kan ook plotseling ontstaan door een verrekking van de lies.

Last van een liesblessure?

Maak direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten en kom vandaag nog bij ons langs.

Onderwerpen op deze pagina

Oorzaken van liesblessures

Liesblessures kunnen verschillende oorzaken hebben. De regio van de lies omvat de voorkant en binnenkant van het bovenbeen, de onderbuik en de schaamstreek. Liesklachten kunnen acuut ontstaan door bijvoorbeeld een verrekking of spierscheur, maar kan ook geleidelijk optreden. Veel voorkomende oorzaken van liesblessures zijn:
• Een niet goed functionerende lendenwervelkolom
Onvoldoende stabiliteit van de bekken
Beperkte beweeglijkheid
Een matige of geen warming up
Niet toepassen van een cooling down
Overbelasting van de spieren
Verkorte spieren van de heup of het bovenbeen
Beenlengteverschil

Symptomen bij liesblessures

Het precieze pijnpunt is bij een liesblessure moeilijk aan te wijzen. Over het algemeen voel je pijnklachten rondom het schaambeen, de aanhechtingen van de adductoren of in de buikregio. Naarmate de klachten verergeren kunnen er ook meerdere pijnlijke plekken ontstaan. Bij een liesblessure ervaar je meestal stijfheid en wordt de pijn vaak tijdens of na het sporten erger. 

Oefeningen bij liesblessures

Liesblessures voorkomen: 8 tips

1. Zorg voor een goede warming up.
2. Doe regelmatig rek- en strekoefeningen.
3. Doe een goede cooling down na elke training.
4. Doe regelmatig oefeningen om je lies sterker te maken.
5. Hanteer een gezonde levensstijl.
6. Zorg voor een goede stabiliteit van de bekken.
7. Geef je spieren voldoende rust.
8. Laat je behandelen door een fysiotherapeut.

Wat onze klanten over ons zeggen:

Laurent Lokhorst
Laurent Lokhorst
2022-11-07
Goed geholpen door Martijn.
Duncan
Duncan
2022-07-05
Ik ben hier terecht gekomen via een goeie kennis. Hij had rugklachten waarvoor hij geopereerd zou worden, door de behandeling bij Richard is dit nu niet meer nodig! Bizar resultaat! Ik zelf kwam voor iets anders. Door jarenlange trainingen en valpartijen waren mijn spieren behoorlijk verhard en stijf, door de deep tissue behandeling van Kim ben ik nu weer soepel en pijnvrij in mijn benen en onderrug! New chapter!
Pieter de Jong
Pieter de Jong
2022-06-20
Ik was bij meerdere fysio's geweest waarbij de mijn klachten maar niet verbeterden. Dus op een gegeven moment bij Richard Smith naar binnen gestapt. Ik ben behandeld door Kim aan problemen aan mijn kuiten (zweepslag), bovenbeen (opgebouwde spanning) en schouder. De behandeling is 1 uur en de intake was snel gebeurd, dus gelijk aan de gang. Het resultaat na 3 beurten is echt verbluffend. Ik kan weer lekker hardlopen. Mijn zoon en vrouw gaan hier nu ook heen. Ook zij zijn zeer tevreden!
Johan Sares
Johan Sares
2022-05-17
Top fysio praktijk de beste die er is, ik ben al jaren klant en ik raad dit iedereen aan voor al je klachten en /of pijntjes Groet, abdelmajid Bouali
Ralf aka Yapi
Ralf aka Yapi
2022-05-13
Ik was op zoek naar een goede Fysio voor mijn schouderpijn waar ik al een week of 5 last van had. Mijn sportmasseur was verhinderd en had zelf goede ervaringen met Danny, een van de Fysiotherapeuten. Dus belde ik voor een afspraak. De dame aan de telefoon gaf me een goed gevoel en stelde mij een aantal vragen over mijn pijn. Dezelfde dag kon ik al bij Danny terecht die gespecialiseerd is in o.a. schouders. Mijn ervaring met Fysiotherapeut locaties is dat het vooral een ziekenhuis en/of een klinische sfeer uitstraalt. Deze Fysiotherapeut locatie is geheel anders. Bij binnenkomst ademt het vooral sportcultuur en warmte uit. Natuurlijke en authentieke materialen en een ruime en rustieke wachtruimte waar een aardige dame je verder helpt. De wachtruimte ademt bijna de sfeer uit van een Grand Cafe, een lekker kopje koffie, mooi binnenvallend zonlicht en rust. Danny wist direct mijn probleempunt te lokaliseren. Aan het einde van de 1e behandeling was de mobiliteit van mijn schouder al sterk verbeterd. Ik heb nu 4 behandelingen gehad, 2x per week en mijn schouder gaat met sprongen vooruit. Ben erg blij dat ik deze Fysiotherapeut heb gevonden. Ik had niet gedacht dat een fysiotherapeut zoveel aandacht kon geven aan de gehele ervaring van sport en cultuur. Dank!
Kim de Waal
Kim de Waal
2022-05-10
Ik ben heel goed behandeld, de mensen zijn heel vriendelijk en voel me hier meer dan welkom!
Rocco Pasquino
Rocco Pasquino
2022-05-10
Hartstikke klantvriendelijke mensen, goede behandelingen en de service is ook top! Je krijgt drinken aangeboden in een hele gezellige wachtruimte. Niet dat je naar een fysio praktijk gaat voor een drankje, maar het is altijd mooi meegenomen.

De behandeling van een liesblessure

Binnen Richard Smith Fysiotherapie hebben wij veel ervaring met liesklachten. Ons bewezen behandeltraject bevordert het herstel van je liesklachten. Wij geven je uitleg over het beloop van de klachten, en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Samen met jou stelt de fysiotherapeut een plan op om zo snel mogelijk te herstellen van je liesklachten. Naast het geven van advies kan de behandeling bestaan uit mobilisatie, oefentherapie en het losmaken van de spieren in en rondom de lies.

Heb je last van liesklachten? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat je zonder klachten door het leven gaat.