Fit blijven tijdens de feestdagen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De feestdagen staan gelijk aan gezelligheid en veel en lekker eten. En met minder dan een week te gaan tot kerst, staan de feestdagen al om de hoek. Door alle gezelligheid en al het eten is het vaak lastig om tijdens deze dagen fit en gezond te blijven. Om jou een handje te helpen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

1. Beweeg meer

Aangezien je tijdens de feestdagen vaak meer eet dan normaal, is het verstandig om ook meer te bewegen. Doe bijvoorbeeld een snelle workout thuis (tip: op ons Instagram account staan leuke workouts die je makkelijk thuis kunt doen!). Je kunt er ook voor kiezen om buiten te wandelen. Dit kun je bijvoorbeeld gezellig met vrienden en familie doen. 

2. Kies voor fruit, groente en eiwitten

Tijdens de feestdagen zijn er vaak genoeg keuzes voor ongezonde lekkernijen. Probeer je bord daarom zo veel mogelijk te vullen met fruit en groenten. Dit kan net zo lekker zijn, maar wel een stuk gezonder.

Probeer daarbij ook voldoende eiwitten binnen te krijgen. Een groot voordeel hiervan is dat je geen hongergevoel krijgt en daardoor meer ongezonde snacks kunt laten staan. Eiwitten geven namelijk meer een verzadigd gevoel dan koolhydraten en vetten. Daarnaast zorgt eiwitrijke voeding ook voor minder spierverlies.

3. Vermijd een kater vreetbui

Naast lekker eten wordt er tijdens de feestdagen ook vaak alcohol gedronken. Vermijd in dat geval een kater vreetbui de volgende ochtend. Zorg er in plaats daarvan voor dat je een gezond en flink ontbijt naar binnen krijgt. Drink daarnaast ook veel water.

4. Zorg voor voldoende slaap en ontspanning

Zorg dat je goed uitgerust bent, zodat je minder zoete trek hebt. Zorg er daarnaast ook voor dat je ontspant. Hoewel het belangrijk is om fit en gezond te blijven tijdens de feestdagen, zijn deze dagen ook bedoeld voor gezelligheid en samenzijn met vrienden of familie. Ontspannen zijn is daarom ontzettend belangrijk. Je lichaam maakt endorfine aan en je krijgt een beter humeur.

5. Accepteer je zwakke momenten en zoek de balans

Heb je toch meer gegeten dan je wilde? Probeer dit overdag dan te compenseren. Eet wat gezonder en let op je porties. Probeer daarnaast na de feestdagen je ‘normale’ leven weer op te pakken en start het nieuwe jaar fit en gezond.

Wat kan Richard Smith Fysiotherapie voor jou betekenen?

Heb je nog ergens last van en wil je dit graag voor de feestdagen laten behandelen? Maak dan vandaag nog een afspraak met één van onze fysiotherapeuten of neem contact met ons op. Samen zorgen wij ervoor dat je zo fit mogelijk de feestdagen én het nieuwe jaar in gaat.c