Interview met: Reda Kharchouch

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Naam: Reda Kharchouch
Woonplaats: Rotterdam
Positie: Spits

Reda Kharchouch is geboren op 27 augustus 1995 in Amsterdam. Reda groeide op in de straten van Amsterdam-Oost op het Sumatraplantsoen, waar hij samen met zijn vrienden vaak te vinden was voor een potje voetbal. Reda begon met voetballen bij AVV Zeeburgia, waar hij bijna de hele jeugd heeft doorlopen. Na nog een jaar bij SV Diemen te hebben gevoetbald heeft hij de overstap gemaakt naar VVA Spartaan in de 3e klasse zondag, niet wetende dat 7 jaar later zijn droom uit zou komen. Op maandag 22 juni werd deze droom werkelijkheid en maakte hij de overstap naar Sparta Rotterdam, waar hij zal uitkomen in de Eredivisie.

Wat betekent deze transfer voor jou?

Deze transfer betekent natuurlijk heel veel voor mij. Ik was ergens aan begonnen 7 jaar geleden bij VVA Spartaan in de 3e klasse zondag en 7 jaar later kom ik uit in de eredivisie. Het waren alleen maar mooie jaren waar ik in gegroeid ben en alleen maar heb mogen genieten. Iets waar ik altijd naar toe heb willen werken en heb behaald.

Wat waren jouw hoogtepunten in de afgelopen jaren?

Hoogtepunten waren natuurlijk dat ik een doelpuntenmachine ben geworden in de afgelopen jaren. Daarnaast kreeg ik steeds meer vertrouwen in mijn eigen spel en bleef ik steeds maar groeien.

Hoe heb jij jouw periode bij Telstar ervaren?

Periode bij Telstar was top. Ik had de juiste begeleiding en de juiste trainer. In het begin had ik het heel erg zwaar en sliep ik zeker 4/6 weken lang 16 a 18 uurtjes per dag. De intensiteit lag veel hoger, waardoor ik conditioneel te kort kwam. Mijn eetpatroon klopte niet etc. en ja je speelt bij een profclub, dus je moet als prof verder om door te ontwikkelen. Mooie periode, mooie statistieken en zeker een geslaagd jaar voor mij. Goede mensen die daar werken en het is een kleine familieclub die gehecht is aan elkaar.

Wat heeft Richard Smith Fysiotherapie voor jou betekend?

Richard Smith Fysiotherapie heeft veel voor mij betekend. Ongeveer 2,5 jaar geleden kreeg ik te maken met mijn eerste knieblessure. Ik had niemand en kende niemand. Al snel werd ik doorverwezen naar Richard Smith. En het mooie was dat Richard mij niet kende, maar mij toch meteen graag wilde helpen. Binnen 10 dagen werd ik geopereerd terwijl in andere ziekenhuizen een wachttijd stond van 1,5 maand tot 3 maanden. En laten we eerlijk zijn, ik ben doorverwezen naar de beste chirurg van Nederland. Na de operatie heb ik de volledige aandacht gekregen en ben ik goed hersteld. Wanneer ik Richard Smith Fysiotherapie nodig heb en dat gebeurd bij mij best vaak, stuur ik een appje of belletje en ik kan gelijk langs komen. Dit is natuurlijk heel fijn, want het het is belangrijk om je lichaam goed te verzorgen en als topsporter heb ik dat zeker nodig. Dankzij Richard Smith Fysiotherapie, de specifieke training voor mijn lichaam en de revalidatie sta ik waar ik nu sta!

Wat zou jij verder willen bereiken in jouw carrière?

Mooie vraag! Ik laat alles op me afkomen en werk zelf naar de top. Ik ben er  nog lang niet, maar ik vind het prachtig wat ik meemaak. Ik heb nog geen genoegen genomen met waar ik nu sta, maar ik ben wel blij met waar ik sta momenteel.

Wat is jouw motto?

Dream, believe and achieve.

Wat zou jij anderen mee willen geven die net als jij dromen van een professionele voetbalcarrière?

Tegenslagen horen bij het leven, maar vergeet nooit waar je vandaan komt. De top haal je alleen door in jezelf te blijven geloven en elke dag nieuwe dingen te leren. De top haal je niet zomaar. Waar een wil is, is een weg en die weg haal je alleen door hard te werken en nooit op te geven.