Specialisatie

Oefentherapie

Wat is oefentherapie?

Oefentherapie is het teweegbrengen van spiercontracties en bewegingen van het lichaam, om zo het functioneren van een persoon te verbeteren zodat deze zijn of haar dagelijkse activiteiten kan (blijven) uitvoeren. Lopen, zitten, bukken, tillen.. We bewegen de hele dag door en meestal onbewust. Iedereen heeft zijn eigen houding en manier van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Door een verkeerde houding kunnen er klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, zoals reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

Wat is het doel van oefentherapie?

Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, te verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt er rekening gehouden met uw dagelijkse activiteiten en de situatie waarin u zich bevindt.

Voor welke klachten kan ik gebruik maken van oefentherapie?

• Rug- en nekklachten
• Pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols)
• Chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat
• Houdingsafwijkingen
• Hoofdpijn
• Spanning en incontinentie

Voordelen oefentherapie:

Oefentherapie heeft diverse voordelen. Zo maakt oefentherapie u bewuster van alledaagse bewegingen, maar zijn klachten ook flink terug te dringen door verbetering van uw bewegingsmogelijkheden. Verder krijgt u tijdens uw behandelingen advies over hoe u in de toekomst uw klachten kunt voorkomen.

Onze oefentherapeuten zijn specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en uw manier van bewegen. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar uw hele lichaam.

Wilt u meer weten over oefentherapie of de rest van onze unieke behandeltechnieken? Neem dan contact op met een van onze therapeuten!

MEER SPECIALISATIES

Fysiotherapie

Bij Richard Smith Fysiotherapie staat u op nummer één. Het gaat immers om uw gezondheid. Sommige dingen, zoals uw...

Manuele therapie

Wat is manuele therapie? Manuele therapie is de benaming van een specialisatie van fysiotherapie die doorgaans tot de reguliere...

Oefentherapie

Wat is oefentherapie? Oefentherapie is het teweegbrengen van spiercontracties en bewegingen van het lichaam, om zo het functioneren van...

Boek afspraak